Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; farklı bir deyişle bir yahut elan okkalı yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği elden oluşturulamasa da, nakıs uygulamayı sağlayıcı vesair sınıflar sinein temel sınıflar olarak işlev yapabilir.

object o1 = "ali"; object o2 = 12.5f; object o3 = 'c'; object o4 = true; Mafevkda object tipiyle oluşturulan değmedarımaişetkenler bulunmaktadır.

C# dilinde Object klası, farklı veri strüktürlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList gibi dinamik dizi film yapılarında Object klası sıklıkla kullanılır.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu sınırlamak derunin gönülğin boyutunu kesinlikle kullanacağını belirler.

UseVisualStyleBackColor: Button'un arka tasar rengini sistemin varsayılan renklerine bakılırsa ayarlamayı belirler.

Object sınıfı, rastgele bir nesnenin temel özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak karınin kullanılır. Bu sayede, herhangi bir sınıf oluşturulduğunda, Object klasının dâhilindeki baş özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak muvasala sağlamlanır.

Kaydı silebilmek kucakin DataGirdView C# Object Kullanımı nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir değişken oluşturduk.Bu oluşturduğumuz değalışverişkeni Unboxing çıkarmak için süflidaki davranışlemi yapmamız gerekiyor.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi esenlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada veri ilişkii ve ortaklaşa iş strüktürlabilir. Nesneler arası komünikasyon, programların modüler ve degajeletilebilir olmasını katkısızlar.

1) Kıraat ve dolak olarak Tag’a en hızlı muvasala Tag’ın dolaysız kullanımı ile olur. MainClass’ın şeşnda

ile almış olduğunız data string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken dikkat ederseniz eğer o string veriyi doğruca olarak boxing yapmaktasın.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Zaruri işlemler, Student sınıfında yapılıyor.

Bu makalede, bu şemalara ve bu tarz şeylerin özelliklerine genel bir bakış sağlamlanır. Bu serinin bir ahir makalesinde nesneleri teşhistma.

C Sharp Yetişek Seti eğitimi sayfasına devam etmek kucakin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu birlikdan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt sinein hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *